lauantai 30. toukokuuta 2015

Kouluvuosi on päättynyt ja loma alkanut

Kouluvuosi Aurinkorannikon suomalaisella koululla on päättynyt ja kesäloma alkanut. Kevätjuhlat olivat taas aivan ihanat, näimme monta ihanaa esitystä. <3 Lapsemme pääsivät esittämään mm. Kesän lasta. Kuulimme kahden ihanan tytön laulamana Kaunis pieni ihminen. Henkilökunnalla oli jälleen kerran loistava esitys kesäterveiset -laulun säestyksellä. Oli myös monta muuta suloista esitystä! Pidin koulun puheissa siitä kun mm. apulaisrehtori sanoi, että kaikki taito ei aina näy kouluaineissa menestymisenä, mutta jokainen on silti hyvä jossain. Fiilis oli juhlissa siis kohdillaan, oli iloa ja eloa! Tänä vuonna kahdeksan nuorta valmistui ylioppilaaksi ja useita pääsi peruskoulusta.

Kouluvuoden päättäneet lapseni.

Lapset esittävät "kesän lapsi mä oon"


Kolme asiaa, joihin Aurinkorannikon suomalainen koulu panostaa


Kouluvuoden yhteenvetona poimin nyt kolme seikkaa, joihin vanhemman näkökulmasta Aurinkorannikon suomalainen koulu panostaa. Monia muitakin on, mutta poimin nyt nämä kolme. Ne ovat:
  • Ryhmäyttäminen
  • Oppimisen ilo
  • Ruokailu.
Ryhmäyttäminen näkyy heti kouluvuoden alkuvaiheista saakka erilaisina ryhmäyttämiseen liittyvinä teemapäivinä, kuten rantapäivänä. Lapsia on kannustettu tutustumaan myös eri ikäisiin oppilaisiin mm. koulukummien kanssa yhdessä tehtyjen retkien ja muiden toimintojen puitteissa. Iloitsenkin siitä, että lapseni viihtyivät luokillaan ja saivat monia uusia kavereita.

Oppimisen ilo näkyy ja kuuluu koulussa. Koululla on hyvä meininki! Tyttäreni kommentoi, että tämä lukuvuosi meni ohi nopeasti ja olisi voinut jatkua pidempäänkin. Oppimisen on täytynyt olla iloista.

Ruokailu... no senhän jokainen koululainen sekä koulun henkilökunnan jäsen tietää. Poikani kommentoi minulle näin: "Äiti ei millään pahalla, mutta Marjo-kokki tekee parempaa ruokaa kuin sinä." Kuten aiemmin olenkin maininnut, koulu ei lainkaan käytä puolivalmisteita, eli kaikki on oikeastikin koulun keittiöllä tehtyä, pinaattiletuista lähtien!

Bonuksena mainitsisin kuitenkin vielä, että henkilökunnasta huokuu sitoutuminen työhön ja toistensa inspiroiminen sekä tarvittaessa auttaminenkin. Tätä piirrettä kunnioitan.

Mitä veisin täältä kouluihin Suomessa?


Jos saisin viedä täältä Suomen kouluihin jotain, veisin kolmen edellä mainitun seikan lisäksi mukanani koulun kerhotoiminnan. Harrastusten liittäminen koulupäivien yhteyteen säästäisi monen suomalaisen perheen kallisarvoisia iltatunteja. Onneksi kerhotoimintaa on jonkin verran Suomessakin mm. WAU ry:n toimesta, mutta ehkä ei siinä laajuudessa kuin mitä Aurinkorannikon suomalainen koulu kerhotoimintaa järjestää.

Muutama kuva viimeisiltä kouluviikoilta


Koululaisilla oli monia hauskoja päiviä kevään viimeisillä viikoilla. Vaikka meillä vanhemmilla olikin hommaa viedä ja hakea lapsia aina eri paikoista, jää näistä jälkeenpäin hyvät muistot. Tässäpä muutama kuva!

Yläaste vs. lukio jalkapallomatsin päätös. Koko koulu oli mukana kannustamassa.

Lapset olivat tehneet kannustusviirejä. Tässä oman poikani (yläkoulu älkää pahastuko). :D

Useimmat luokat tekivät luokkaretken Mijasin vesipuistoon.

Ei hullumpi retkikohde!

Pojan paras koulupäivä!

Pitkä kuuma kesä


Nyt kun kesäloma on alkanut, monen lapsen tiet erkanevat. Jotkut jäävät Espanjaan, toiset lähtevät täältä pois. Suomen lennoilla sekä tien päällä näkeekin jo useita Suomeen palaavia perheitä. Toiset taas menevät Suomeen matkalle ja palaavat syksyllä takaisin Espanjaan. Muutama koululainen aloittaa lomansa seuraavan Rölli-elokuvan kuvauksissa Almeriassa! Me itse kuulumme Suomeen palaaviin perheisiin, joskin lähdemme täältä vasta kesäkuun puolivälin jälkeen.

Meidän lapsille jää takataskuun suomalaisen opetussuunnitelman mukaisen kouluvuoden lisäksi Espanjan kielikylpy, kavereita sekä kouluvuosi, jonka aikana jompikumpi vanhemmista aina käveli rinnalla koulun porteille saakka. Tästä on hyvä jatkaa elämässä eteenpäin! Lämmin kiitos Aurinkorannikon suomalaiselle koululle tästä mahdollisuudesta sekä tietysti Suomen valtiolle koulun saamasta valtionavustuksesta.

Nyt Espanjassa on lämmintä. Tänään oli +28c ja huomiseksi on luvattu +25c. Päräytetäänpä siis tämän jutun päätteeksi Radio Finlandissakin kuultu kappale Pitkä kuuma kesä. Mä aion elää sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti