lauantai 6. syyskuuta 2014

Rantapäivä - koulupäivä meren rannalla


Tänään lauantaina, heti neljännen kouluviikon jälkeen, järjesti Aurinkorannikon suomalainen koulu perinteisen ranta- ja ryhmäyttämispäivän Torreblancan rannalla klo 9-12. Perhe sai tulla mukaan rannalle, mutta niin että kukin luokka saisi olla omana ryhmänään koululaisille varatulla alueella. Rantapäivä onkin virallisesti koulupäivä, jonka teemana on ryhmäyttäminen.

Tällainen oli kouluympäristö rantapäivänä - hieman tästä kohdasta eteenpäin leveämmällä kohdalla. Ei hullumpi paikka koulupäivälle, eihän? ;)


Torreblancan ranta
Torreblancan rantaa.
Otin tämän kuvan päivää aiemmin lenkkini aikana, tsekkasin valmiiksi paikan johon tänään tulisimme.

Ryhmäleikkejä, hiekkaleikkejä ja uintia


Koululaisille oli aidattu alue rannalta nauhalla koululaisten alueen merkiksi. Koulupäivän aluksi ilmoittauduttiin opettajille ja vanhemman piti myös käydä kuittaamassa lapsi haetuksi rantapäivän päätteeksi. Koululaisille oli järjestetty eväät koulun puolesta. Mieheni, minä ja nuorimmainen lapsemme rantailimme koululaisten alueen lähistöllä. Juttelimme muutamien muiden koululaisten vanhempien kanssa nuorimmaisen etsiessä simpukoita sekä leikkiessä kerhokaverinsa kanssa.

Rantapäivä vaikutti sivusta katseltuna oikein mukavalta ja molemmilla lapsistamme tuntui olevan kavereita. Koulukaverit ovatkin todella tärkeitä täällä, kun niitä tuttuja serkkuja eikä entisiä luokkakavereita ole.

Koulupäivän päätyttyä kysyin lapsiltamme, mitä he olivat puuhanneet. Molemmat olivat leikkineet luokkiensa kanssa Kuka pelkää mustekalaa - sekä Aarteenetsintä-leikkejä. Tokaluokkalainen oli lisäksi leikkinyt lipunryöstöä. Molemmat olivat saaneet uida useamman kerran sekä tehdä porukalla hiekkalinnoja. Alla heidän tuotoksensa. Poika luokkakavereineen kaivoi linnan, tyttö kavereineen rakensi omansa. Ihan eivät linnat pääse arvoonsa näissä kuvissa, mutta hienoja ovat! ;)

Ykkösluokkalaisen teso Kakkosluokkalaisen teos

Mainio ajoitus, mainio ajatus


Rantapäivä oli kaikin puolin onnistunut kokemus. Molemmat koululaisemme pitivät koulupäivästään. Syyskuun ensimmäinen viikko oli päivälle oikein hyvä paitsi siksi, että paikallisten lomat ovat jo loppuneet ja rantakin hieman rauhoittunut, niin myös siksi että tällainen hieman keventää lasten arkeen sopeutumista.

Meidän ekaluokkalaisella olikin juuri tämän viikon alkupuolella sellaista asiaa minulle, että hänellä on ikävä Suomeen. "Halusin olla täällä vain lomalla enkä koko vuotta. Täällä on niin kuuma, täällä ei ole niin paljon kavereita ja täällä tulee aina vesikatkoksia." (Aina = yhtenä koulupäivänä jolloin sattui myös olemaan liikuntaa). Ikävästä keskustellessa se (ikävä) onneksi rauhoittui pojalla ja loppuviikko sujui paremmin, mutta kyllä myös tällaiset yhteiset koulupäivät tuovat sopivaa, mukavaa vaihtelua pienille koululaisille. Koulu kuitenkin käy heille työstä ja lapset joutuvat sopeutumaan ihanasta auringonpaisteesta huolimatta ehkä hieman enemmän täällä uudessa ympäristössä.

Meille vanhemmille rantapäivä oli kätevä sauma mennä rannalle, jonne emme aina jaksa mennä sen aurinkorasva-eväs-hiekkasotku-säätämisen vuoksi. ;) Muiden koululaisten vanhempien kanssa on myös mukava aina jutella!

Jalanjäljet hiekassa

Ps.

Tämä ei liity rantapäivään, mutta tämä minun on kerrottava. Nimittäin kakkosluokkalaisemme repusta oli tällä viikolla löytynyt sisilisko koululla! Se oli lisäksi tullut kaiketi kotoamme! Sanoin eräänä iltana miehelleni, että ihan niinkuin tuonne meidän olohuoneen senkin taakse olisi livahtanut sisilisko. Hän oli sitä mieltä ettei se varmaan sisilisko ollut vaan ehkä joku koppakuoriainen. Tyttäreni reppu oli siinä lähellä yön ja lisko oli ilmeisesti yön aikana kiivennyt hänen reppuunsa ja hän oli löytänyt sen koulupäivän aikana koululla. Pieni yllätys!! :) Onneksi tyttäreni ei pelkää sisiliskoja. Ensin olivat yrittäneet häätää sisiliskoa laittamalla repun tunnin ajaksi ulos. Kun se ei ollut lähtenyt niin olivat yhdessä tuumin hätistäneet liskon pois, ensin repusta ja sitten vielä aidan yli pois koulualueelta. Eikä ollut häntä katkennut. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti