Andalusiassa on helmikuussa samalla kevät ja talvi. Varma kevään merkki on kukkivat mantelipuut. |
Eilen, helmikuun seitsemäntenä, pääsimme mieheni kanssa kahden viettämään lauantaipäivää. Päädyimme suuntaamaan El Torcalin luonnonpuistoon sekä Antequeraan, vajaan 80km päähän Fuengirolasta. Paluumatkalla kävimme Valle de Abdalajis -nimisen kylän maisemia katselemassa.
Lunta Andalusiassa
Emme ole alkuunkaan ikävöineet lunta Andalusiassa. Ilmeisesti andalusialaiset itse saattavat kiinnostua lumesta kun sitä sataa vuorille, sillä espanjan opettajani kertoi menneensä muutama viikko sitten perheensä kanssa lunta katsomaan ja kohdanneensa paikassa varsinaisen kansainvaelluksen. :) Kuulemma lumille ei kuitenkaan oltu päästy vaan tie oli laitettu poikki, ja selitetty että kaupungin pormestari oli näin pyytänyt sekä kertonut laittavansa busseja ajoon, jotta väki pääsisi lunta ihailemaan.
Kuvittelimme, että sisämaassa olisi lämpöisempää kuin rannikolla. Jos olisimme tienneet, että El Torcalin luonnonpuisto sijaitsisi kilometrin korkeudella ja että siellä tulisi lunta, olisimme hyvin saattaneet valita jonkin toisen kohteen. Näemme lunta Suomessa jo ihan riittävästi. ;) Kun sitten lähdimme nousemaan autolla ylöspäin luonnonpuistolle, muuttui vesisade lumisateeksi. Näkymä oli videon mukainen. Meidän oli tarkoitus kiertää El Torcalissa noin tunnin mittainen kävelyreitti, mutta ei lumituiskussa. Kipaisimme napsimassa kuvia kalkkikivimuodostelmista muutamassa paikassa ja lähdimme Antequeraan etsimään lämmintä kahvia. :) Ainutlaatuinen paikka kyllä - kannattaa tutustua El Torcalin historiaan; sanotaan, että kalkkikivet olisivat jopa 150 miljoonaa vuotta vanhoja ja sijainneet alunperin meren pohjassa.
Tässä muutama kuva El Torcalista. Klikkaamalla saat kuvia isommaksi.
Kalkkikivimuodostelmia El Torcalin luonnonpuistossa |
El Torcal |
Antequera - kirkkojen kaupunki
Jatkoimme matkaamme El Torcalista n. 15km pohjoisempana sijaitsevaan Antequeraan. Antequera on reilun 40 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee yli 500 metrin korkeudella meren pinnasta. Kaupungilla on pitkä historia, joka juontuu aina esihistoriallisille ajoille saakka. Antequeran itälaidalla sijaitsee yksi Espanjan suurimmista hautakummuista, Dolmen de Menga, joka on peräisin pronssiajalta. Kaupungin suosituin nähtävyys on Alcazaba, moorilaisten linna joka rakennettiin puolustamaan Granadan kuningaskuntaa katolilaisten hyökkäyksiä vastaan. Mikäli haluaa perehtyä Antequeran historiaan laajemmin, onkin Alcazaba siihen oivallinen paikka. Omaa tarinaansa kertovat myös Antequeran 33 kirkkoa, jotka edustavat useita eri aikakausia. Yleisilmeeltään tämä valkoinen kaupunki on siisti ja hyvin pidetty.
Meillä ei viileällä ja sateisella ilmalla ollut inspiraatiota perehtyä historiaan tarkemmin, joten kävimme Antequerassa lähinnä kahvilla, kävelimme kaupungilla ristiin rastiin ja jatkoimme matkaa.
Antequera - korkeimmalla kohdalla sijaitsee kaupungin Alcazaba |
Näkymä Alcazabalta kaupunkiin |
Alcazaban sisäänkäynnin portit |
Kukkia Valle de Abdalajisissa
Paluumatkan Fuengirolaan taitoimme pienempiä teitä pitkin. Pysähdyimme Valle de Abdalajisissa, joka on kuulemma varjo- ja riippuliitäjien unelmakohde.
Näkymiä kukkuloille |
Sade oli väistynyt, joten kiipesimme tiiliportaita pitkin Ermita Cristo de la Sierralle - pienelle kappelille Valle de Abdalajisin länsipuolella sijaitsevan Abdalajís -vuoren rinteellä.
Ermita Cristo de la Sierra |
Abdalajís -vuori |
Niin Valle de Abdalajissa kuin muuallakin Andalusian laaksoissa oli kevät jo alkanut. Mantelipuut sekä olivat kukassa ja pellot orastavan vihreitä. Helmikuun alussa, kyllä! :)
Mantelipuu kukassa |
Tällaisen sinisen kukkasen löysin vuoren rinteeltä - mikähän laji mahtaisi olla kyseessä? |
Ehkä palaamme Guadalhorcen laaksoon vielä tutkimaan kevään etenemistä. Esimerkiksi Aloran alueella olisi varmasti mielenkiintoista nähtävää seuraavalle kerralle!
Ensi kertaan - hastaluego!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti