lauantai 14. helmikuuta 2015

Hyvää ystävänpäivää Fuengirolasta

Hyvää ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti! Vielä ehtii näin illallakin! :)

Väsäsin ystävänpäiväkortin Bioparcissa otetusta kuvasta. Lainasin puhekuplaan ajankohtaisesti Juha Tapion biisistä Mä tykkään susta niin että halkeen. Juha Tapio tulee ensi viikolla tänne ja menemme hänen keikalle Iskelmä-baari Fuengirolaan.



Muista kuulumisista. Täällä Fuengirolassa vaihtelevat fiilikset, minulla sen mukaan, miten paljon kökötän keittiössä ja siivoan kotona, sekä millainen ilma on ulkona. ;) Jos olisin eduskunnassa niin varmaankin ajaisin asiaa "äidit pois kotinurkista siivoamasta ja kokkaamasta". Siisteys on ihanaa, mutta voi miten harvoin kotona on siistiä vaikka miten siivoaa! Aina roskapussit ovat myös täynnä ja pitää olla roskia viemässä roskiksille tien varteen. Tuntuu, että kotihommissa katoaa luovuus ja ilo, ja kyynisyys vaanii oven takana... Silti arvostan sitä että lapset saavat vapaasti puuhata kotona, ja että me saamme monipuolista ruokaa kera salaattien ja maitojen. Siksi ruuat tulee enimmäkseen tehtyä kotona ja kotona on useimmiten muutenkin sotkuista. Toki nyt talviloman kunniaksi aion ottaa oikein asiakseni syödä perheeni kanssa myös ulkona.

Päivittäin kuitenkin mietin, miten ihana paikka tämä Fuengirola on. Lapsilla on koulussa ja kerhossa hyvä olla. Koulullakin on paljon pientä mukavaa pitkin vuotta. Esimerkiksi poikani saa parin viikon kuluttua esittää Kalevala-juhlissa onkijapoikaa ja hän on siitä onnessaan. Penkkaripäivänä ollessani viemässä poikaani terveystarkastukseeen pääsin hänen musatunnille hetkeksi, samasta ovesta kuin eläinasuihin pukeutuneet abit. Eläin-abit tanssivat ja jakoivat karkkeja ja ekaluokkalaiset lauloivat antaumuksella kalevala-aiheista laulua! Ajattelin, että onpa hauska meininki täällä pienessä suuressa koulussa kaukana Suomesta. :)

Itselläni taas on mahdollisuus harrastaa urheilua todella monipuolisesti sekä tavata ystäviä. Sofia-opistollekin on hauska mennä, olipa siellä oman ikäisiä tai ei, sillä monet suomalaiset ovat täällä ulospäinsuuntautuvia. Täällä on hyvä meininki! Ehkä räntäsateen puutteella on osansa asiaan. :)

Minua lämmittää myös musiikkitoiminnan määrä täällä. Pidän itse monentyylisistä muusiikeista aina kantaateista räppiin. Ihan mieletöntä, että tänne on tullut / tulee 2014-2015 lukuvuoden aikana mm. Suvi Teräsniska, Stig, Juha Tapio, Vesa-Matti Loiri, Jukka Kuoppamäki, Esa Ruuttunen ja Tuomas Katajala. Hyviä laulajia laidasta laitaan! Niin, ja itse Tuksukin kävi täällä hiljattain, hahaa. :D Eipä taida olla monessa paikassa yhtä paljon musiikkitarjontaa per asukas kuin Fuengirolassa!

Monet Suomeen kesällä palaavat miettivät, kuinka ihana on palata Suomeen, kun siellä lapset saavat siellä kulkea vapaammin. Se onkin kyllä ihanaa Suomessa, mutta sitten toisaalta, siellä sitä arkea vasta riittääkin joka suuntaan. Ja välimatkoja! Huh, sitä kiirettä mikä siellä koittaa! Pelkäänpä, että moni paluumuuttaja tulee vielä ikävöimään Fuengirolaan. Omalta osaltamme tiedän sen jo tässä vaiheessa aivan vallan hyvin, ja siksi en laske siihen päiviä. ;)

No niin, mitäpä olin oikeastaan sanomassa. En kai tällä kertaa mitään tähdellisempää. Nauttikaamme keväästä ja talvilomasta niin Suomessa kuin Espanjassakin, sekä ystävänpäivästä kaikkialla maailmassa!

Hyvää ystävänpäivää - Happy Valentine's Day - Feliz día de la Amistad!

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva kuulla kuulumisia sieltä! :) Mukava meininki. Ja hyvä, ettet käytä kaikkea aikaasi siivoamiseen siellä vaan osaat nauttia elämästä ja lämmöstä ja valosta. :) Täällä on ollut erityisen pimeää tänätalvena. JA uskon todella sen vaikuttavan ihmismieliin. Kesällä ihmiset ovat avoimempia ja sosiaalisempia ja ittelläkään ei ole niin outo olo, kun tykkään jutella ihmisten kanssa, mutta tuntuu, et heitä ei huvita. :D Tuleehan sitä hiukan pöljä olo, ku yksinään juttelee. :D Yst. Pipsa Si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipsa kommentistasi! Toivotaan, että saisit kevään myötä juttukumppaneita siellä jos eivät vielä ole juttutuulella. :) Minua ainakin ilahduttaa aina jos kuka tahansa ihminen sanoo vaikka ohi kulkiessaan muutaman sanan. Se tekee heti päivästä eloisamman!

      Poista