keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Yhdeksän syytä muuttaa perheellä Fuengirolaan

Fuengirola on oiva kohde muuttaa perheenä ulkomaille esimerkiksi välivuoden viettoon. Välivuosi sinällään jo tekee terää perheelle, ja ulkomailla vietettynä se parhaimmillaan lähentää perheen välejä. Jos harkitset muuttoa ulkomaille perheesi kanssa, olen koonnut tähän artikkeliin yhdeksän hyvää syytä muuttaa perheellä juuri Fuengirolaan. Joistain kohdista aion ehkä kirjoittaa lisääkin myöhemmin.

Kymmenennen syyn jätän sinulle. Jos itse asut tai olet asunut Fuengirolassa niin kerro, miksi juuri sinä valitsit Fuengirolan. Kuulisin mielelläni!



1.  Fuengirolan sää


Olisiko sinusta ihanaa, jos voisit suurimmaksi osaksi vuotta unohtaa kurahousut, kumpparit ja teipatut, vesitiiviit haalarit ja saisit sen sijaan nauttia yli 300 aurinkoisesta päivästä vuodessa?

Aurinkorannikolla paistaa nimensä mukaisesti paljon - noin 320 päivänä vuodessa. Vertailun vuoksi: Fuengirolassa sataa keskimäärin n. 52 päivänä vuodessa, kun taas Suomessa sataa keskimäärin ainakin vähän n. 180 päivänä vuodessa . Säästyt siis noin 130 sadepäivältä asuessasi Fuengirolassa. :)

Fuengirolan vuotuinen keskilämpötila on 18c, kun Suomessa se vaihtelee paikkakunnasta riippuen -2c:stä +5c:een. Tämä tarkoittaa, että lastenvaatteita ei tarvitse shoppailla niin paljon -- eikä pyykätäkään, sillä kesävaatteethan ovat kooltaan pienempiä. :)) Jalkojen pesuun ja suihkussa käymiseen sen sijaan joudut pölyn ja lämmön vuoksi panostamaan.

2. Suomalainen koulu


Vaikka kulttuurishokit ja kielikylvyt ovat ihania ja opettavaisia niin totta on myös se, että pienelle lapselle oppiminen voi olla haasteellisempaa vieraalla kielellä. Pientä voi tosissaan murehduttaa jos hän ei kielitaidon vuoksi pysty seuraamaan opetusta - mikä taas voi johtaa uusiin haasteisiin esimerkiksi itsetunnon ja jatko-opintojen kannalta.

Fuengirolassa toimii suurin ulkosuomalainen koulu, noin 300 oppilaan Aurinkorannikon Suomalainen koulu. Koulu tekee todella parhaansa, jotta lapset viihtyisivät koulussa. Koulun porteilla lapsia odotellessa on myös vanhemmilla hymy herkässä; miksipä ei hymyilyttäisi jos paistaa aurinko ja koulun porteillakin pääsee kohtaamaan uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia.

3. Ruuan hintataso


Asumisen lisäksi ruoka on Espanjassa huomattavasti Suomea edullisempaa. Lidlin ei tarvitse enää olla perheelliselle The ruokakauppa - riittää kun menee lähimpään Mercadonaan. :) Laskemani mukaan Espanjassa ruoka (ruoka ja alkoholittomat juomat) on keskimäärin n. 26% edullisempaa kuin Suomessa. Liha on 36% edullisempaa kuin Suomessa (Lähde: Eurostat Newsrelease June 2013). Ei hullumpaa!

4. D-vitamiini


Olisiko mukavaa, jos saisit ulkoilusta aurinkoa niin paljon aurinkoa, että D-vitamiinilisän unohtaminen lapsille silloin tällöin ei olisi vaarallista? Fuengirola sijaitsee 36 asteen leveyspiirillä, mikä tarkoittaa että jopa ympärivuotinen D-vitamiinisynteesi on mahdollinen. (Lue D-vitamiinin saannista lisää täältä. )

5. Ihanat etelän hedelmät ja vihannekset


Jos haluat saada perheellesi riittävästi hedelmiä ja vihanneksia mutta et kuitenkaan jaksa kasvattaa ja säilöä vuoden kasvitarpeita itse, Espanja on sinulle ja perheellesi helppo paikka päästä lähemmäs lautasmallia kasviksineen ja hedelmineen.

Espanja on EU-maissa toiseksi suurin hedelmien ja vihannesten tuottaja. Se näkyy kaupoissa edullisena hintatasona ja hyvänä saantina. Hedelmiä ja vihanneksia myydään elintarvikekauppojen lisäksi erillisissä kasvi-ja hedelmäkaupoissa. Lähin hedelmäkauppasi Espanjassa voi hyvinkin olla lähempänä kuin lähin supermarketti. Espanjasta saat myös alkuperäisiä kanarialaisia banaaneja, jotka kypsyvät (ja pilaantuvatkin) hitaammin ja maistuvat maukkaammilta!

Tiesitkö myös, että Espanja tuottaa EU-maista eniten oliiviöljyä?

6. Suomikaupat


Onko niin, että vaikka haluat uusia elämyksiä sushien ja tapasten parissa niin haluat lisäksi kunnioittaa suomalaisia perinneruokia ja löytää kaupasta ainakin silloin tällöin esimerkiksi fariinisokeria, raesokeria, täysjyvämakaronia, karjalanpiirakoita, kaurahiutaleita tai vaikka Fazerin sinistä? Fuengirolassa löydät lähes kaikki suomalaisesta ruokavaliosta tutut ainekset Suomi-kaupoista. Jos taas perheessäsi iskee pullannälkä kesken päivän, voit suunnata esimerkiksi Mummolan leipomoon tai muuhun Suomi-leipomoon, kahvilaan tai -kauppaan.

7. Lastenhoito rannalla -- ja tarvittaessa vuorilla


Tekeekö sinun mielesi hoitaa lapsiasi välillä muuallakin kuin lähipuistossa? Fuengirolassa on paitsi lähipuistoja, myös 6km pitkä hiekkaranta, jossa voit ulkoiluttaa lapsiasi. Useimmissa taloyhtiöissä on myös uima-allas, johon purkaa pienten energiaa. Vaikka lapsesi hiihto-opetus jäisi vuoden mittaan vähemmälle niin uimataidot melko varmasti parantuisivat Fuengirolassa asuessa.

Mikäli lapsellasi on taipumuksia ylienergisyyteen eikä altaat ja biitsit riitä, voit suunnata hänen kanssaan vuorelle. Naapurikaupunki Mijaksen korkein vuori Pica Mijas kohoaa 1150 metriin merenpinnan yläpuolella - sitä kiivetessä energisempikin lapsi lauhtuu. :)

8. Fuengirola on aidosti kansainvälinen kaupunki


Fuengirolaa - tai ystävällisemmin Fugea - kutsutaan joskus myös nimellä "Little Finland". Kieltämättä Suomi-vaikutukset ovat laajat ja toisinaan jopa koomisetkin, mutta ei tämä ihan pelkästään suomalaisten valloittama ole. Fuengirolan asuvasta väestöstä n. 25% on ulkomaalaisia, ja heidän joukossaan on suomalaisten lisäksi myös monia muita kansallisuuksia. Juoksulenkkieni varrella kuulen lähes poikkeuksetta puhetta paitsi suomeksi niin myös espanjaksi, ruotsiksi ja englanniksi. Los Bolichesin kaupunginosassa toimiikin reilun 200 oppilaan ruotsalainen koulu ja Costa del Solin alueella useita kansainvälisiä kouluja. Meidän seinänaapurissa asuu ruotsalainen kalastajaperhe! :)

9. Fuengirolasta on erinomaiset lentoyhteydet Suomeen


Kaikissa perheissä ei onni potkaise niin hyvin, että molemmat vanhemmista voisi viettää vuoden kotona. Moni "reissuleski" (kuten vaikka tuo naapurin kalastajamiehen vaimo!) joutuu puolison töiden vuoksi muutenkin viettämään paljon aikaa ilman rakasta puolisoa, ja aurinkorannalle on muutettu ikäänkuin lohdutukseksi. Muutto Fuengirolaan voi siis tarkoittaa myös esimerkiksi lohtusuklaata ja lohtuaurinkoa. :)

Lyhyempiäkin reissuja ajatellen Fuengirolaan on helppo tulla - esimerkiksi Norwegian lentää edullisesti ja uskollisesti Suomen ja Malagan väliä. Kyytiin mahtuvat niin lomaa ja sukulaisia kaipaavat serkut kuin puolison luokse lentävät työmiehet/naisetkin.


No niin - nyt on sinun vuorosi kertoa, miksi muutto Fuengirolaan kannattaa. Olen pelkkänä korvana. :)

3 kommenttia:

  1. Kiitos, että luet, Salla! :) Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
  2. Sain FB-seinälläni ehdotuksen kymmenennestä kohdasta. Minusta se on hyvä ja julkaisun arvoinen, joten tässä se on:
    "Kymmenes syy vois olla andalusialaisittain hyvä sijainti: suht nopeasti olet Sevillassa tai Granadassa tai, mikä parasta, Alpujarralla tai sitten vaikka Sierra Nevadan pohjoisrinteillä laskettelemassa. (Lähes) kaikki, mitä ihminen kaipaa, on parin tunnin matkan sisällä!"

    VastaaPoista