perjantai 19. syyskuuta 2014

Mijas Pueblo - pittoreski andalusialainen kylä vuoren rinteellä

Viime sunnuntaina ahtauduimme Fiat Puntoomme ja kävimme hieman ympäristökunnissa ajelulla. Ajelimme Cártaman kautta Alhaurin El Grandeen ja sitä kautta naapurikaupunkiimme Mijasiin ja tarkemmin vielä Mijas Pueblon alueelle. Kerron tässä postauksessa hieman Mijasista sekä Mijas Pueblosta.

Mijas


Mijas on noin monipuolinen vajaan 80 000 asukkaan kunta, joka levittäytyy Fuengirolan pohjoispuolelta vuorilta Fuengirolan länsipuolelle. Vaikka Mijasin asukasluku on samaa luokkaa kuin Fuengirolan, on Mijas pinta-alaltaan monta kertaa suurempi kunta kuin Fuengirola. Mijas onkin yksi suurimmista kunnista Malagan provinssissa. Tässä kartta Mijasin kunnasta.

Mijas jakautuu neljään alueeseen: Mijas Costa - rannikkoalue Fuengirolan ja Marbellan välissä, La Cala de Mijas - itsenäinen pieni alue rannikolla, Las Lagunas - suoraan Fuengirolan pohjoispuolella sijaitseva asuin- ja liikealue ja Mijas Pueblo, pittoreski kylä vuoren rinteellä, 428m korkeudella merenpinnasta. Mijas Pueblo oli meidän kohteenamme tällä kertaa. Myös muiden Aurinkorannikolla käyvien kannattaa ehdottomasti nähdä tämä ihastuttava kylä!

Mijas
Mijas & Mijas Pueblo

Mijas Pueblo - valkeita kalkittuja taloja historiallisessa miljöössä


Historiallinen Mijas Pueblo tunnetaan erityisesti valkeista kalkituista taloistaan sekä sijainnistaan 428m korkeudessa meren pinnasta. Ihailimme kalkittuja taloja kävellen rauhallisia mukulakivikujia, syöden paikallisessa ravintolassa sekä pysähtyen useille näköalapaikoille. Kujien varsilla oli myös muuta nähtävää - matkamuistomyymälöitä sekä muita myymälöitä, joissa myytiin muun muassa paikallista andalusialaista keramiikkaa ja taidetta. Emme moneenkaan liikkeeseen kyllä uskaltaneet emmekä jaksaneet piipahtaa meidän sirkus-seurueella.

Mijas Pueblo
Mijas Pueblon keskustaa


Levollisia näkymiä Aurinkorannikolle


Mijas Pueblo on ihana paikka pysähtyä katselemaan Aurinkorannikkoa. Me saimme ihailla maisemia ensin tien varrelta Alhaurin el Granden kautta Mijas Puebloon tultaessa luoteesta (tie A-387). Tämän tien varrelta lähti nousevan myös vaellusreittejä, joihin aion ehdottomasti tutustua. Myös autoilijoille suosittelen tätä reittiä ainakin toiseen suuntaan Mijasiin mentäessä.

Tytär 4v Mijas Pueblon rinteillä - taustalla Fuengirola

Itse Mijas Pueblon keskus tarjoaa runsaasti aidattuja näköalapaikkoja alas Aurinkorannikolle - sekä alempana parkkipaikkojen ja kuuluisien aasitaksien luona että ylempänä kävelyalueilla. Me pysähdyimme useammalekin näköalapaikalle katselemaan rauhallisia vuoristo- ja rantamaisemia. Tosin rauhaamme rikkoi välillä pahastikin se, että nuorimmat lapsemme "kissa ja koira" purkivat jälleen kerran energiaansa juoksennellen ja toisiaan kiusoitellen. Mitenkähän paljon pieniä lapsia pitäisi liikuttaa, että he kävelisivät lauhkeasti äidin ja iskän rinnalla??

Alla oleva kuva on otettu ylemmältä tasanteelta puiden katveesta. Kuvan alueelle mahtuvat Fuengirolan kaupungin alueista osa Torreblancaa, Los Pacosin alue, Los Bolichesin alue ja osa Fuengirolan keskustan aluetta. Lisäksi osa Mijas Costaa näkyy kuvassa.

Fuengirolaa ja Mijas Costaa Mijas Pueblosta katsottuna

Ylemmältä alueelta löysimme lisäksi tällaisen näköalapaikan, joka on rakennettu jonkinnäköiseen pienempään linnakerakennelmaan. Myös lapset pitivät tästä näköpaikasta. :)

Näköalapaikka leikkipuiston laidalla

Mijasin aasitaksit


Mijas Pueblossa käytäessä näkee paljon aaseja. Eikä ihme, sillä Mijasin aasitaksit tai "Burrotaksit" ovat muodostuneet jo Mijas Pueblon symboliksi. Aasitaksien historia ulottuu lukemani mukaan 60-luvulle, jolloin turistit olivat pysäyttäneet aasilla kotiin palaavia työläisiä saadakseen aitoja andalusialaisia kuvia itsestään aasin kanssa. Jotkut olivat pyytäneet jopa päästä ratsaille. He olivat antaneet aasien omistajille vastineeksi niin avokätisiä maksuja, että omistajat olivat vähitellen tarjoamaan aasitaksi-palveluita turisteille. Nyt aasitakseille on varattu oma parkkipaikkansa Mijas Pueblon aukiolta (Plaza Virgen de la Peña ). Lähellä aasitakseja on myös hevostakseja.

Me päätimme, että jätämme aasitakseilun kerralle, jolloin meille saapuu Suomesta joku kunniavieras. ;) Onneksi paikalla oli lapsille lohdutuspalkinnoksi aasipatsas, johon sai mennä ratsastamaan aivan ilmaiseksi.

EDIT - alla olevassa kommentissa on linkki postaukseen, jossa käyttäjä kertoo Mijasin aasien ja hevosten kohtelusta. Mikäli on totta, että aasit ja hepat joutuvat viettämään aikansa ahtaissa karsinoissa ilman mahdollisuuksia laiduntaa, jää minulta kyllä kyydit käyttämättä. Entisenä heppatyttönä olen kyllä miettinytkin, että miten hepat ja aasit tehtäviinsä soveltuvat.
Aasitaksi Mijas
Aasitaksi parkissa :)

Aasitaksi - ilmainen versio

Energiaa purkamassa leikkipuistossa


Kun olimme yrittäneet aikamme katsella maisemia kaikessa rauhassa ja todenneet, että meidän "kissan ja koiran" se on jälleen kerran äärimmäisen haasteellista, pyysin että mieheni menisin lasten kanssa leikkipuistoon sillä aikaa kun minä kuvailisin kukkasia. Kahdeksan aikaan illalla oli ihanat valot, enkä voinut jättää kukkia rauhaan. Tämä olikin oivallinen tapa päättää Mijas Pueblon reissumme, sillä näin sekä minä että lapset saimme rauhoituttua.

Tässä vielä kuvat sekä puistosta että kukista.

Mijas Pueblon leikkipuisto
Mijas Pueblon leikkipuisto. Myös tämän leikkipuiston takaa avautuvat hienot maisemat!


Kukkia ihanissa valoissa

Tällainen reissu tällä kertaa. Hasta luego, Mijas Pueblo! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea tutuista paikoista kertovaa blogiasi.
    Tähän tekstiin haluan laittaa linkiksi seuraavan blogitekstin: http://kinttupolulla.blogspot.fi/2014/09/hevosen-ja-aasin-elamaa-andalusiassa.html , ihan vaan siksi, että monellakaan ei ole esim noiden Mijasin aasien kohtelu tiedossa. (Kyseessä ei ole oma blogini)
    Hyvää syksyn jatkoa sinne Aurinkorannikolle!

    VastaaPoista
  2. Hei sarda! Ikävä kuulla! Laitoin kommentistasi huomion tekstiin. Mukavaa syksyä myös itsellesi!

    VastaaPoista