lauantai 22. marraskuuta 2014

10 mukavaa tekemistä vuorotteluvapaallani Fuengirolassa

Kuten esittelystäni ilmenee, olen kolmen lapsen äiti sekä yrittäjän vaimo, joka viettää perheineen vuorotteluvapaavuotta Espanjan Fuengirolassa. Olen kuluneen ruuhkavuosikymmeneni aikana oppinut kantapään kautta, mitä todella tarvitsen voidakseni hyvin. Minulla hyvinvointi riippuu aivan tavallisista ihmisen perustarpeista, joita ovat riittävä lepo, riittävä liikunta, hyvä ravinto sekä tietysti hyväksytyksi ja rakastetuksi tuleminen. Uskon, että nämä hyvinvoinnin perustarpeet ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle, vaikka miten uskottelisi pärjäävänsä vähemmällä tai kokonaan ilman. Näiden asioiden lisäksi minulle elintärkeitä asioita ovat oma aika sekä musiikin kuuntelu.

Suurin osa arjestani kuluu kodinhoitoon, kokkaukseen, ja lasten huoltamiseen sekä kuskaamiseen. Koska vuorotteluvapaan tarkoitus kuitenkin on edistää työntekijän jaksamista, niin olenkin pyrkinyt tekemään mahdollisuuksien mukaan itsellekin mieluisia asioita, joiden uskon samalla edistävän hyvinvointiani. Listaan tässä niistä yhdeksän. Kymmenentenä on asia, joka minulla on harkinnassa. Kaikki nämä tuovat mukavaa vaihtelua vuorottelija-äidin arkeen, ja ehkä tästä myös joku muu Fuengirolassa aikaa viettävä voisi saada inspiraatiota arkeensa. :)





1. Pilates

Aloitin pilates-harrastuksen Sofia-opistolla Sari Dewaldin johdolla. Yli kolmikymppisellä, kolme lasta peräjälkeen synnyttäneellä alkaa keskivartalo hiljalleen kertomaan omaa tarinaansa keski-iän lähestymisestä. Päätin, että syville lihaksille pitäisi tehdä jotain. :) Pidän pilateksesta paitsi siksi, että saisin edes jotain toivonpilkettä keskivartalolle niin myös siksi, että opettaja on fysioterapeutti- ja tanssijataustansa vuoksi erittäin pätevä kertomaan, miten liikkeet pitää tehdä ja miksi. Tunnilta saa mukaan oppia kaikkeen liikkumiseen, siispä lämpimät suositteluni Sari Dewaldin pilatekseen!

2. Monen lajin salaatit

Itsetehdyt lounassalaatit ovat minusta hyviä vaihtoehtoehtoja 3 ruokalajin ravintolalounaille. (Ovat ravintolalounaatkin tosi hyviä, mutta hiljalleen ne kertyvät vyötärölle...) Koska Espanjassa vihannekset ovat edullisia, niitä tulee myös ostettua ja kulutettua. Kun kotona valmistaa salaatin, rajana sen monipuolisuudelle on vain se mitä on jaksanut kaupasta kuskata ja kuinka paljon jaksaa pilkkoa. :) Laskin, kuinka monen lajin lounassalaatteja teen. Usein niissä on 7-9 lajia, esimerkiksi jäävuorisalaattia, pinaattia (tuoretta lehtipinaattia), avokadoa, tomaattia, paprikaa, kurkkua, kukkakaalia, oliivia, tonnikalaa ja raejuustoa.  Ei koskaan 2-3, kuten mäkkärin salaateissa sun muissa on. Kaveriksi pala patonkia, oliviiöljyä, leipää ja kivennäisvettä. Nam! - ja mieskin kiittää.

Monen lajin salaattilounas. Tuore lehtipinaatti (espanjalainen lajike) sopii salaattiin myös hyvin!

3. Kahvitellen espanjaa

Espanjassa pitäisi oppia espanjaa - kompastinkivi monelle, joka on tullut tänne levon tarpeessa. Itsekin olen ollut hidas opiskelemaan, kunnes Pilates-tunnin jälkeen kuulin erään mainostavan Kahvitellen espanjaa -tuntia: "ei tarvitse muuta osata kuin kahvia juoda!" - Näin löytyi vuorottelijallekin sopiva opiskelumuoto. :) On muuten suosittu opiskelumuoto, tunnilla on n. 50 osallistujaa yleensä, pääasiallisesti eläkeläisiä. Tunti on kertamaksullinen ja järjestetään Sofia-opistolla.

4. Biitsillä tai shoppailemassa lasten ollessa koulussa ja kerhossa

Ei ole suurikaan synti ottaa omaa aikaa jos on pieniä lapsia ja tehdä ihan jotain omaa! Muutamia kertoja olen käynyt makoilemassa biitsillä lasten ollessa kerhossa ja koulussa. En ole katunut. Samoin olen shoppaillut, milloin itselleni, milloin muille. Kannattaa. Itse asiassa olen miettinyt, että pitäisi enemmänkin shoppailla ajan kanssa - jos löytyy ajatonta ja kivaa vaatetusta niin sitä todennäköisesti käyttäisi vielä vuosienkin päästä.

Malaga Nostrum -kauppakeskus
Malaga Nostrum -kauppakeskus

5. Kahvilassa kirjan kanssa

Kahvilassa tulee käytyä liian vähän. Jos kahvilassa näkee jonkun lukemassa kirjaa niin se on jo aika erikoista; kuinka kenelläkään on aikaa ja mahdollisuutta istua kahvin äärellä jossain kodin ulkopuolella? No, sitä olen täällä kokeillut, vaikkapa lasten ollessa partiossa. On mukavaa, varsinkin jos ulkona on lämmintä!

Kahvikuppi



6. Naisten ilta

Jos käy töissä ja on kolme pientä lasta niin ainakaan naisten illoille ei olisi ikinä aikaa. Eikä kai niitä ihan joka paikassa järjestetäkään, ainakaan sellaisia mihin kiinnostaisi mennä. Minusta oli hauskaa käydä kerran naisten illassa, jonka aiheena oli vaatekaapin punainen lanka. Tilaisuus pidettiin Ravintola Kukon suojatulla ja lämpimällä terassilla, ja hintaan kuului bataattikeitto sekä skumppalasi. Ohjaaja teki tilaisuuden lopuksi halukkaille vartalomalli-analyysin. :) Jos toiste tulee mielenkiintoinen aihe, menen uudelleen.


7. Aktiivisten eläkeläisten bongaaminen

Minusta on usein hauskaa usein vain toimitella asioita rauhakseltaan ja samalla katsoa, mitä ympärillä tapahtuuu, mitä vapaalla olevat ihmiset puuhaavat. Täällä Fuengirolassa, eläkeläisten paratiisissa, olen usein tehnyt iloiten hauskoja eläkeläis-bongauksia. Olen bongannut ompelukerhon kokoontumisen, kuoroharjoitukset, mölkky-pelit, koiraansa rattailla työntävän rouvan ja monta muuta hauskaa eläkeläisten juttua! Minusta on hauskaa, että jotkut eläkeläiset osaavat olla aktiivisia. Vieläpä suomalaiset eläkeläiset! Haluaisin itsekin olla touhukas sitten eläkkeellä!

8. Vuoret

Vuoria ei tarvitse täällä vain ihailla, vaan niitä pitkin voi myös käydä kävelemässä ja niistä mielenrauhaa ammentamassa! Täällä reittejä riittää ja niistä olen useammassa kirjoituksessani kertonutkin.

9.  Merenrantalenkit

Merellä on terapeuttinen vaikutus. Hakeudun useimmiten lenkeilläni meren rannalle. Välillä meri on tyyni ja rauhaisa, välillä tyrskyävä ja voimakas. Aina yhtä ihana. <3




10. Personal trainer...voisi olla hyväksi!

Kerran käydessäni kuntosalilla tapasin pilateskurssiltani tutun henkilön. Hän käy kuulemma tapaamassa personal traineria, ja personal trainer on laittanut hänet tosi hommiin kuntosalilla. Täällä personal trainerin kuulemma saa edullisemmin kuin Suomessa. Mielessä on ollut, että menisinkö personal trainerin piiskattavaksi. ;) Perus piiskauksen lisäksi personal trainer osaisi varmasti katsoa, mitä ja miten juuri minun kannattaisi treenata pitääkseni itseni kunnossa. Siitä olisi hyötyä vuosienkin päähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti